Aug 20

Jul 14

Medimurjenkoirien lukumäärä on ylittänyt 50 koiran rajapyykin. Ensimmäinen pentuekin maassamme on syntynyt kennel Terrafinaan. Ensimmäiset näyttelykäynnitkin on rekisteröity ja terveystuloksiakin alkaa tulla yhä useamman koiran saavutettua vuoden iän rajapyykin.

Jan 31

Medimurjenkoiria on Suomessa nyt 40 kappaletta. Ensimmäiset koirat ovat jo rekisteröity ER rekisteriin. Muutaman koiran terveystulokset ovat jo nähtävissä KoiraNetissä. Suomen tornjakit ja medimurjenkoirat keräävät rotujensa terveytuloksia jalostuksen pohjaa varten. Rotukerhon tarkoitus on vaalia koirien terveyttä ja terveystulosten avulla luomme pohjaa terveiden koirayksilöiden jalostukselle.  

Jan 1

Kennelliiton tiedote 4.1. 2021. 

Medimurjenkoira on 1.1. 2021 alkaen virallinen rotu Suomessa !

Suomen medimäärä oli vuoden 2020 lopussa  33 kappaletta.
 

Medimurjenkoiria saa nyt rekisteröidä Kennelliiton ER rekisteriin. Ensimmäinen koira on jo rekisteröity. Jos haluat koirasi tulokset koiranettiin näkyviin on se rekisteröitävä. Koiran kanssa voi käydä näyttelyissä HUR rekisterinumerolla mutta tällöin koiran sukutaulu ei näy Koiranetissä.

 

Joulu2020.jpg

Dec 4

Suomen medimäärä on nyt 29 kappaletta!
 

Suomessa on nyt 29 medimurjenkoiraa. Lisää ollaan tuomassa.

PENNUISTA KIINNOSTUNEET

 

Olemme koko ajan yhteydessä kroatialaisiin kasvattajiin. Jos sinulla on medimurjenkoiran kokoinen paikka vapaana toimi näin:
 

- ota yhteyttä yhdistyksen medivastaavaan joko meilillä  tornjakit.medit.yhdistys@gmail.com  tai puhelimitse 0407240102

- autamme sinua ottamaan yhteyttä kasvattajaan jolla on vapaita pentuja

- jos tarvitset apua yhteydenpidossa hoidamme sen mielellämme

- autamme myös pennun tuomisessa tänne

EMME pidätä mitään oikeuksia pentuun.

EMME ota mitään välirahaa. Kauppa on sinun ja kasvattajan välinen.

 

Jos koirasi on hyvä olisi kiva jos sitä käytettäisiin joskus jalostukseen mutta se on täysin omistajan asia. Jos tarvitset apua jalostusasioissa yhdistys auttaa myös siinä. 

Ottakaa rohkeasti yhteyttä jos pentu kiinnostaa. 

Tuomarikoulutus 11.10. Lahdessa
 

Medimurjenkoirien ensimmäinen tuomarikoulutus pidettiin Lahdessa 11.10. kennelpiiirin tiloissa. Paikalla oli kymmenkunta tuomaria tutustumassa rotuun. Kiitos osallistuneille koirakoille.

Nov 11

tuomarikoulutus 10.11.2020.jpg

Oct 28

Medimurjenkoira 2 vuotta Suomessa ja tuomarikoulutus
 

Eilen 27.10. tuli kaksi vuotta täyteeen siitä kun Suomeen saapui ensimmäinen medimurjenkoira. Nyt koiria on jo 26 kappaletta. Kiitokset Kroatialaisille yhteistyökumppaneillemme että saimme tänne tämän ihanan rodun.

Mali medimurski pas u Finskoj već 2 godine.

Hvala za sve uzgajivače u Hrvatskoj koji su to omogućili!

 

Ensimmäinen medimurjenkoirien tuomarikoulutus on 10.11. Lahdessa. Mallikoirat on saatu kasaan. Kiitokset omistajille.

2 vee FI.jpg

Oct 26

Onnistunut rotuesittely medeillä!
 

Lauantaina 24.10. Mikkelin Rahulassa esittäytyivät hurmaavat medimurjenkoirat. Paikalla oli kolme urosta (Andy, Dexter ja Tahvo) ja kolme narttua (Aki, Ava ja Dora). Tapahtuma alkoi noin kello 10 ja kesti noin puoli kolmeen asti. Paikalla kävi ihailijoita tutustumassa rotuun ja moni ilmaisi halukkuutensa hankkia medi. Tämä oli onnistunut PR-tilaisuus tälle rodulle joka on aivan pian ollut Suomessa 2 vuotta. Medejä on Suomeen tullut tänä aikana 26 kappaletta mikä on hieno määrä. Ja ensimmäiset koirat ovat tulleet täysi-ikäiseksi ja pian alkaa rodun kasvatus maassamme.

Yhdistys kiittää paikalle tulleita koiria omistajineen ja myös Rahulaan että saimme esitellä ihanaa rotuamme tiloissanne.

prraa.jpg
medejä_rahulassa.jpg
väsy tuli.jpg

Oct 14

Sep 21

Sep 12

Mikkelissä tapahtuu!
 

LAUANTAINA 24. LOKAKUUTA 2020 KLO 10.00 on Mikkelissä Rotupäivä! Järjestäjänä Rahula Mikkeli, Setrikatu 2, MIKKELI

Hurmaavat medimurjenkoirat valtaavat Rahulan!

TERVETULOA TUTUSTUMAAN MEDIMURJENKOIRAAN!

 

Yhdistykselle tulee nettilehti
 

Yhdistyksellemme tulee jäsensivuilla (FB) ilmestyvä nettilehti Tornjak & Medi Uutiset. Se ilmestyy alustavasti kaksi kertaa vuodessa. Lehteä pääsevät lukemaan yhdistyksen jäsenet. Lehteen kerätään uutisia roturintamalta, mm. tuonnit, uudet pentueet, erilaiset tulokset (näyttely, muu) ja muita rotuihin liittyviä uutisia. Lehteen voi myös lähettää kertomuksia omista koiristaan ja kuvia. Ensimmäinen numero ilmestyy lokakuun alkupuolella.

Koiria etsitään

20.4.2021 Lahdessa järjestetään tuomareiden erikoiskoulutus mm. medimurjenkoirille. Koulutus alkaa 20.04.2021 klo 16-17 riippuen osanottajien määrästä. Haluamme mukaan mahdollisimman monta erityyppistä medimurjenkoiraa. 

Halukkaat voivat ilmoittautua 30.9. mennessä osoitteeseen 

tornjakit.medit.yhdistys@gmail.com 

T. Jalostustoimikunta

Sep 11

Projekti alkaa, halukkaita etsitään

 

Suomen tornjakit ja medimurjenkoirat ry alkaa tehdä medeille käyttäytymisen (Mh, LTE, käyttäytymisen jalostustarkastus) ja ulkomuodon profiileja jalostustarkastuksia varten. Jos sinulta löytyy intoa ja halukkuutta lähteä tähän projektiin projektiin mukaan ota yhteyttä tornjakit.medit.yhdistys@gmail.com 30.9. mennessä.

T. Jalostustoimikunta

Sep 1

Suomen Seurakoirayhdistys ry:n jäseneksi!
 

Suomen Seurakoirayhdistys ry hyväksyi yhdistyksemme jäsenekseen kokouksessaan 31.8. 2020. Nyt me olemme rotujen tornjak ja medimurjenkoira ainoa virallinen rotukerho Suomessa ja toimimme siis Suomen Seurakoirayhdistys ry:n alaisuudessa. Nyt alkaa virallinen toiminta rotujemme hyväksi.

Aug 31

Meditapaaminen Mikkelissä 29.8.
 

Yhdistyksen ensimmäiseen Meditapaamiseen oli saapunut kiva määrä rodusta kiinnostuneita ihmisiä. Puitteet tapaamiselle olivat hienot. Olimme saaneet kennel Good Mind´sin puuha-aitauksen käyttöömme. Ilmakin suosi tilaisuutta. Esittelimme koiriamme ja kerroimme mitä kaikkea rodulla voi harrastaa ja valotimme rodun historiaa. Medimurjenkoirasta on moneksi ja se on hyvä vaihtoehto pienikokoista "isoa" koiraa etsivälle. Paikalla olleet koirat käyttäytyivät rodulle tyypillisellä tavalla. Leikittiin aika hiljaa ja silti vauhdikkaasti. Kiitokset Pirjolle tilojen järjestämisestä!

Mikkeli 29.8.2020.jpg

Aug 20

Aug 16

Tiedote medimurjenkoiran omistajille
 

Ensi vuoden alusta sinun on mahdollista rekisteröidä medisi ER-rekisteriin joka on Kennelliiton erikoisrekisteri, kantakirjan liitännäisrekisteri.

Suomessa uusi rotu, joka ei ole FCI:n hyväksymä, voidaan hyväksyä Kennelliiton hallituksen päätöksellä. Anominen on mahdollista, jos rodun alkuperämaan kennelkeskusjärjestö rekisteröi rotua FCI:n tunnustamaan rekisteriinsä. Kun Kennelliiton hallitus hyväksyy anomuksen, voidaan ko. rodun koiria tämän jälkeen rekisteröidä ER-rekisteriin, mutta näitä koiria ei voida siirtää FI-rekisteriin, ellei FCI hyväksy rotua.

 

Tuontikoiran tulee olla tunnistusmerkitty ja mikrosiru- tai tatuointinumeron tulee olla merkitty rekisteritodistukseen tai passiin (jolloin mukaan liitetään kopio passista). Kroatiasta vaaditaan tuontikoiran rekisteröintiä varten erillinen vientiä varten annettu polveutuminen eli export pedigree.

Tuontikoiran rekisteröinnin voi aloittaa Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelussa. Kennelliitossa koiran sukutaulusta tallennetaan neljä sukupolvea, mikäli ne on kirjattu koiran alkuperäiseen rekisteritodistukseen (export pedigree). Sukutauluun tallennetaan vain FCI-hyväksytyssä rekisterissä olevat koirat.

 

Jos et ole käyttänyt Omakoira-palvelua aikaisemmin, rekisteröidy ensin palvelun käyttäjäksi. Tarvitset rekisteröitymisessä henkilökohtaiset pankkitunnuksesi. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi salasanan, jolla pääset kirjautumaan palveluun.

 

Tuontikoiran rekisteröinti tehdään Omakoira-palvelussa täyttämällä koiran tiedot sähköiseen lomakkeeseen. Lomake tulostetaan ja lähetetään export pedigreen kera Kennelliiton rekisteröintipalveluihin lomakkeessa näkyvään osoitteeseen.

 

Tiedot tuontikoiran kaikista omistajista todennetaan Omakoira-palvelun kautta. Jos tuontikoiralla on useampi omistaja, lähtee heille sähköpostitse omistajatietojen hyväksymispyyntö, joka tehdään Omakoira-palvelussa. Jos hyväksymispyynnön saajalla ei ole vielä Omakoira-tunnuksia, hän voi tilata ne sähköpostitse lähetettävän linkin kautta.

 

Jos koiralla on ulkomainen omistaja tai alaikäinen omistaja, jolla ei ole Omakoira-tunnuksia, tarvitaan häneltä allekirjoitus koiran rekisteröintilomakkeeseen.

 

Omakoirapalvelu on vain kennelliiton jäsenille. Jos et ole jäsen tulosta kennelliiton sivuilta lomake https://www.kennelliitto.fi/en/media/1042 ja täytä se ja lähetä export pedigreen kanssa kennelliittoon.

Alkuperäiseen rekisteritodistukseen tai export pedigree -dokumenttiin merkitään koiran suomalainen rekisterinumero tarralla ja todistus palautetaan omistajalle.

 

Luonnontöpöhäntäistä tuontikoiraa rekisteröitäessä vaaditaan töpöhäntäisyyden vahvistavan geenitestin tulos. Tulokseksi hyväksytään Genoscoper Oy:n (voidaan tilata osana MyDogDNA PASS ja MyDogDNA LITE -testipaketteja), Laboklin GmbH & Co. KG:n tai Movet Oy:n tarjoama testitulos tai ulkomainen T-box-mutaatiota koskeva testitulos. Eli töpn medin omistajan on tehtävä tämä testi ja tulos on lähetettävä kennelliittoon muiden asiakirjojen mukana.

 

Tuontikoiran rekisteröinnistä peritään toisen maksuluokan mukainen maksu mikä tällä hetkellä on 70 EUR.

 

Sijoituskoirien rekisteröinti kuuluu omistajalle eli sijoitukseen antajalle, koska hänen nimensä lukee rekisteripaperissa.

 

 

Medille rotukoodi ja ensimmäinen kilpailutulos

 

FCI numeroi hyväksymiensä rotujen rotumääritelmät. Suomen Kennelliitto antaa rotumääritelmänumeron niille roduille, joita FCI ei ole hyväksynyt, mutta jotka ovat PKU:n (Pohjoismainen Kennelunioni) hyväksymiä. Medimurjenkoiralle on vahvistettu rotukoodi 925. Nyt jännitetään kuinka moni PKU:n jäsenmaa on hyväksynyt rodun ja joissa siis jatkossa voimme käydä näyttelyissä.

 

Ensimmäinen medimurjenkoira (tällä hetkellä vielä FIX-koodin alla) on käynyt virallisessa kokeessa! Narttu Aquila (Dalmatinski vrisak) ohjaajansa Outi Huuskosen kanssa saavuttivat 15.8. Jyväskylässä Rally-Tokossa ALO HYV-tulokset 87 pisteellä. Tämä on rodun ensimmäinen virallinen koekäynti.

Jyväskylä 15.8. ALO HYV 87p.jpg

Jul 24

Jul 8

Kuulumisia

 

Yhdistyksen toiminta on alkanut toden teolla. Olemme saaneet lisää jäseniä. Jäsensihteeri on Oona Aalto joka pitää yhteyttä jäsenistöön. Yhdistykselle on valittu vastuuhenkilöt molemmille roduille (tornjakeilla vastaava henkilö on Titta Luoto ja medeillä Outi Huuskonen), jalostustoimikuntaan valittiin Titta Luoto, Outi Huuskonen, Oona Aalto, Tuula Selin, Pirjo Harmoinen (onnea valituille) ja tapahtumiakin on suunnitteilla.

 

Ensimmäinen tapahtuma on medimurjenkoirien tapaaminen Mikkelissä 29.8. klo 14.00 (osoite: Vehmaskyläntie 212 51540 KALVITSA ( Mikkeli) ). Mukaan on tervetulleita kaikki medeistä kiinnostuneet. Paikalla on tarjoilua.

 

Tulemme tiedottamaan jäseniämme näillä sivuilla ja myös jäsenkirjeillä jatkossa.

 

HYVÄÄ KESÄN JATKOA!
 

Tervetuloa uudet jäsenet!

Tervetuloa uudet jäsenet yhdistykseemmee.

Jul 3

Uusia jäseniä otetaan!

 

Yhdistys ottaa vastaan uusia jäseniä.

Jäseneksi haluavat: lähettäkää yhdistyksen sähköpostiin vapaamuotoinen hakemus (jossa ilmoitat haetko vuosi-, perhejäseneksi vai oletko kasvattajan ilmoittama pennunostajajäsen) jossa on nimi, osoite ja sähköpostiosoiteesi. Hallitus käsittelee ilmoituksen ja hyväksyy uudet jäsenet.

May 16

Yhdistys rekisteriin!

 

Yhdistys rekisteröitiin Patentti- ja rekisterihallituksessa 14.5. 2020.

May 11

Tulevia tapahtumia

 

Jos koronatilanne suo niin syksymmällä pyritään järjestämään rotutreffit.

May 11

Tervetuloa!

 

Tervetuloa yhdistyksen viralliselle tiedotuskanavalle. Täältä löydät tietoja tulevista tapahtumista ja myös koirien tuloksia.

tornjak medi pennut.jpg

 *  *  *